Werkgevers

Kanker op de werkvloer

De kans dat één van uw medewerkers kanker krijgt is aanzienlijk.

Één op de 200 werknemers in Nederland krijgt kanker. Ook binnen uw bedrijf. Als goed werkgever bent u gebaat bij gemotiveerde en fitte werknemers. Natuurlijk zorgt u voor hen. Ook juist op het moment dat een van hen ziek wordt. Het aantal nieuwe kankerpatiënten stijgt al jaren met ongeveer 3% per jaar. In 2021 kregen ruim 123.000 mensen de diagnose kanker.

U kunt uw werknemer met kanker ondersteunen. Heeft u maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel? Staat u klaar voor uw werknemer? Veel bedrijven helpen hun werknemers bij het invullen van een gezonde leefstijl of bij het sporten. Heel belangrijk. Bied daarom uw werknemer met kanker de sportbegeleiding op maat van Tegenkracht. Dat kan door garant te staan voor de kosten van het Sportplan op maat. Afhankelijk van de dekking van de ziektekostenverzekering (al dan niet aanvullende verzekering) en de looptijd van het traject zijn dat relatief lage kosten.

Een zieke werknemer kost uw bedrijf veel geld. Een werknemer met kanker is in de praktijk vaak langdurig afwezig. Vervanging en verlies van productiviteit is een zware kostenpost. Het sporten, de betere conditie en uw betrokkenheid zijn belangrijk voor uw werknemer. Hierdoor is uw collega eerder weer arbeidsproductief.

“Aandacht vanuit de werkgever voor een zieke werknemer bevordert een snelle terugkeer naar werk en vooral ook betrokkenheid van de collega’s”

Rik-Jan Modderkolk

International Health Manager bij PON

Wat levert het op?

Uit onderzoek blijkt dat actief sportende kankerpatiënten zes tot acht weken eerder dan het landelijk gemiddelde op het werk terugkeren. Honderden deelnemers van Tegenkracht hebben dat ondervonden. Voor uw werknemer belangrijk om zo fit mogelijk te zijn. Voor uzelf belangrijk om uw werknemer hierin te helpen.


Kwaliteit van leven

Fysiek en mentaal sterker geeft kwaliteit van leven van uw medewerker.

Terugkeer

Een sterkere medewerker wil actief reïntegreren. Het gaat sneller en beter.

Minder verstoring

Een betrokken werknemer zorgt voor minder verstoring van de dagelijkse processen.

Aandacht

Tegenkracht neemt werk uit handen, regelt alle afspraken. Tegenkracht houdt contact met de bedrijfsarts, en verzorgt rapportages t.b.v. Wet Poortwachter.

Algemene voorwaarden

Deze bedrijven gingen u voor

 

Neem contact met ons op

 

  Naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoon (verplicht)

  Bericht

  Bezoekadres

  Terrein Berg en Bosch
  Prof. Bronkhorstlaan 10
  Gebouw 26
  3723 MB Bilthoven

  Postadres

  Stichting Tegenkracht
  Postbus 1111
  8001 BC  Zwolle

  Contact

  E-mail: info@tegenkracht.nl
  Twitter: @tegenkracht
  Peter Smeets: (06) 18 22 62 50

  Social media