RenJeFit.com voor Tegenkracht

Kanker? Kom in beweging

Hoe kom je zo goed mogelijk door je behandelingen heen? en op welke manier kun je het beste revalideren? Kom of blijf in beweging! Bewegen kan je helpen fysiek en mentaal sterk de behandeltijd door te komen en het draagt bij aan een goede revalidatie. Het kan een goed antwoord zijn op de klachten die vaak optreden na de diagnose kanker.

“‘Better in better out’
Hoe sterker je de behandeling ingaat hoe beter je eruit komt”
Joanna Venderbos, Oncologie Fysiotherpeut, Centrum voor Beweging & Therapie, Eindhoven

Een van de meest voorkomende klachten is kanker gerelateerde vermoeidheid. Maar door alleen te rusten en te blijven zitten zal dat niet beter worden, sterker nog, waarschijnlijk wordt je daar alleen maar vermoeider van. Het is daarom belangrijk om tijdens de behandeling je conditie te onderhouden om zo fit mogelijk te blijven.

Onder conditie verstaan we meerdere fysieke fitheidsaspecten: uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid. Uithoudingsvermogen en kracht behoren hierin wel tot de belangrijkst groep die je moet onderhouden.

Ook tijdens chemo (en andere behandelingen van kanker) kun je vaak verantwoord blijven sporten. Een goede lichamelijke fitheid helpt je door de behandelingen heen en zorgt ervoor dat je er beter uitkomt dan wanneer je niet zou sporten.

Er zijn veel verschillende vormen van bewegen waar je aan kan deelnemen, Tegenkracht helpt je bij deze keuze en gaat opzoek naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Een van deze mogelijkheden kan hardlopen zijn. Het is toegankelijk en laagdrempelig voor iedereen, je kiest zelf de momenten uit waarop je wilt hardlopen en op welk niveau. Tegenkracht werkt met diverse hardloopbegeleiders waaronder www.renjefit.com.
Een van de deelnemers van Tegenkracht die is begonnen met hardlopen is Shanty. Shanty heeft ervaren dat hardlopen haar enorm heeft geholpen in de tijd dat ze ziek was.

‘Als je blijft bewegen tijdens de chemokuren
dan is je herstel ook beter’
Shanty Sterke, deelnemer Tegenkracht

Ook Dineke Beekelaar heeft zich aangemeld bij Tegenkracht en daar een hardloopprogramma gevolgd. Ook Dineke is erg positief over de effecten van bewegen tijdens de behandeling.

‘Ik zou anderen 100% aanraden om ook te gaan sporten, het is goed voor lichaam maar zeker ook voor geest. Het buiten zijn ervaar ik als heel prettig’
Dineke Beekelaar, deelnemer Tegenkracht

Kanker & hardlopen?

Wil jij ook graag (weer) verantwoord gaan hardlopen? RenJeFit.com kan met behulp van extra coaching specifiek worden ingezet om de (ex)oncologische patiënt/klant te coachen in het (beginnen met) hardlopen. Samen met jouw RenJeFit-coach wordt jouw toekomstig (reëel) hardloopdoel behaald.

De extra coaching bestaat onder andere uit:

  • een telefonische intake door een RenJeFit-Coach/fysiotherapeut
  • antwoord op al jouw vragen m.b.t. het hardlopen (ook in relatie tot je huidige oncologische (rest)klachten).
  • communicatie over jouw voortgang naar jouw hardloopdoel door middel van telefoon, WhatsApp en e-mail.
  • een telefonische eindevaluatie van het hardloopproject

Tegenkracht is trots op de samenwerking met RenJeFit.com om hardlopen voor jou op een zeer verantwoorde manier (weer) mogelijk te maken. RenJeFit.com is voor Tegenkracht een zeer waardevolle site in het coachen van het (beginnen met) hardlopen!

Meer informatie over jouw toekomstig hardloopuitdaging kan je vinden op: http://www.renjefit.com/tegenkracht-renjefit/

RenJeFit

 

 

Inschrijven voor RenJeFit

Voornaam

Achternaam

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

Geboortedatum

Telefoon

E-mail

Vorm van kanker

Behandeling

Behandeling afgerond
JaNee  

Ervaart u nog klachten?

Opmerkingen (optioneel)