Sietske Van der Veldt versterkt Tegenkracht bestuur

Sietske Van der Veldt versterkt Tegenkracht bestuur
april 21, 2022 Matijs Jansen

Sietske Van der Veldt-Wiersma (54) gaat het bestuur van stichting Tegenkracht versterken. Zij gaat Tegenkracht ondersteunen met haar kennis en ervaring in de ondersteunende oncologische zorg. Tegenkracht verwacht de komende jaren veel beweging als het gaat om de vormgeving van preventieve oncologische zorg. De intensieve behandeltrajecten bij de diagnose kanker vragen deskundige begeleiding van prehabilitatie tot revalidatie. Dat vraagt intensieve samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders in het groeiend aantal regionale oncologische netwerken.

Sietske heeft een lange en brede ervaring in de oncologische zorg. Zij is van oorsprong oncologieverpleegkundige en werkte o.a in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. In 2005 is ze één van de twee oprichters van stichting Care for Cancer, waar ze start als consulent en in 2010 directeur zorg wordt. Tot de overdracht in 2019 naar thuiszorgorganisatie Allerzorg weet zij de Care for Cancer consulten landelijk breed op de kaart te zetten. Momenteel is zij zelfstandig kwartiermaker en adviseur oncologische ondersteunende zorg.

Sietske is enthousiast over haar benoeming en geeft aan: ”De komende jaren is het van belang dat  de formele- en informele oncologische zorg elkaar beter gaan vinden in de regio. De enorme toegevoegde waarde van de multidisciplinaire begeleiding (fysiek, mentaal, voeding) van Tegenkracht mag daarin zeker niet ontbreken. De samenwerking met zorgverzekeraars en werkgevers biedt ook grote kansen om met name de preventieve zorg bereikbaar te maken.”

Peter Smeets, voorzitter van Tegenkracht, geeft aan dat de benoeming van Sietske helemaal past bij de ambities van Tegenkracht: “Er is nog zo enorm veel te doen en de kennis en ervaring van Sietske van oncologische netwerken kan Tegenkracht heel goed inzetten.”
Naast echtgenoot en moeder van drie dochters is Sietske tevens initiator en bestuurslid van het V&VN Netwerk Eerstelijns Oncologie Verpleegkundigen.