ScanCovery Trial avontuur

In Nieuws on

IMG_1104ScanCoveryTrail 2016 is een autosportevenement, geen wedstrijd maar een toertocht. 8 dagen kriskras door Scandinavië, ruim 6500 km en dat onder omstandigheden met veel sneeuw en temperaturen tot wel -40 graden Celsius!

Op 2 januari om 09:55 startte team Knopper, bestaande uit Franka Bos en Rakinah Buttner hun ScanCovery Trial avontuur. In totaal heeft het dames duo in 8 dagenruim 7000 km afgelegd, kriskras door Scandinavië met een recordtemperatuur van -47 graden Celsius! In de autotoertocht zaten twee oorspronkelijk 24 uurs etappes die uiteindelijk beide 30 uur duurde. De overige nachten konden gelukkig worden doorgebracht in hotels. Het midden van de week kende een rustdag, waarbij activiteiten op het programma stonden zoals een huskytoer en sneeuwscooteren. 

Onderweg hebben de dames een hoop gezien, meegemaakt en vooral ook gelachen. De tweede dag bijvoorbeeld. Het thuisfront had namelijk het idee dat er iets niet helemaal klopte aan de route die Rakinah en Franka reden:
De coördinaten waren ingetikt en het leek een goed moment om de ‘handpresso’ (koffiezetapparaat voor in de auto) uit te proberen. Helemaal zen en genietend van de koffie waren Rakinah en Franka lekker om zich heen aan het kijken. “Mooi hier hè?” “Ja, super!”. Nog wat fotootjes gemaakt..
Ondertussen wat gepling op de telefoon, wat Facebook berichten.. “Zal ik dan nu toch maar eens gaan kijken?” Was er een foto binnen gekomen met daarop te zien dat alle andere deelnemers rechtsaf waren gegaan en team Knopper als enige linksaf!! De bergen in! Oeps! Stress! Ondanks de achterstand van 1,5 uur zijn de dames die dag alsnog als 28e binnen gekomen! 

IMG_1229Dag 4 stond in het teken van het uiteindelijke doel van de reis: het bereiken van de Noordkaap! Een rit door een maanachtig landschap, waarbij sneeuwstormen getrotseerd zijn, om vervolgens te kunnen genieten van een adembenemend uitzicht. 
Eenmaal weer onderweg, richting Levi, werd het steeds kouder en bereikte de meter temperaturen tot ver onder de -40 graden Celsius. Tijdens de nacht van de 24-uurs etappe weerhield dit de meiden er niet van om service te verlenen aan een ander team dat van de weg af was geraakt. 

 De dag die volgde stond in het teken van rust. Er waren een aantal activiteiten gepland waaraan men kon deelnemen, zoals een huskytoer en sneeuwscooter rijden. Die activiteiten zorgden er echter wel voor dat de auto ‘s ochtends niet was gestart. Dit had als gevolg dat om 17:00, toen de dames terugkeerden van een mooie dag, de auto met geen mogelijkheid wilde starten. Na een hoop kansloze pogingen  (waaronder startkabels, boosters en van een heuvel af laten rollen) is de bevroren auto uiteindelijk, met hulp van andere teams, naar een verwarmde garage gesleept. De volgende morgen kreeg het team de auto zonder problemen gelukkig weer aan de praat!  

Vanaf Levi in Finland begon team Knopper aan haar terugreis via Zweden, Denemarken en Duitsland. De volledige ScanCovery Trial deelnemers karavaan is in een Grand Finish feestelijk ontvangen in Hengelo door alle thuisblijvers en volgers. Ook de dames van team Knopper werden blij verrast door de aanwezigheid van hun familie. 

Met de reis heeft team Knopper voor stichting Tegenkracht binnen een maand het fantastische bedrag van €1035,- opgehaald. De spinningmarathon, mede mogelijk gemaakt door David Lloyd Utrecht, heeft zelfs een bedrag van €400,- opgeleverd! De rest zijn individuele donaties geweest. Dit getuigt van een geweldig medeleven voor zowel het avontuur van de dames als de uitdaging die sporters met kanker dagelijks moeten aangaan!

IMG_1127IMG_0977IMG_0957