Sandra en Lieke trokken de veters extra strak aan voor stichting Tegenkracht.

Sandra en Lieke trokken de veters extra strak aan voor stichting Tegenkracht.
september 19, 2022 Matijs Jansen

Sandra en Lieke liepen dit jaar mee met de vierdaagse, de veters strak aangetrokken en een volgeladen rugzak. De rugzak was niet alleen gevuld met heel veel water want het was bloedheet, de rugzak was ook gevuld met een achterliggend verhaal. Sandra en Lieke liepen de 4daagse ook voor hun vader waar ze zó trots op zijn en zoveel van houden.

Ruim 1,5 jaar geleden kregen zij te horen dat hun vader alvleesklierkanker had. Een lange weg volgde met chemo’s en daarna een ingrijpende operatie. Het geluk was toen aan hun zijde, want dit alles is allemaal succesvol verlopen. Sandra en Lieke zijn ongelofelijk trots op de wijze waarop hun vader dit allemaal heeft doorstaan en hoe hij er alles aan heeft gedaan om zo fit mogelijk te blijven.

Tegenkracht heeft hem daarin geholpen met het sportplan op maat.

Helaas is de kanker terug bij hun vader en het is dit keer helaas niet meer te genezen. Het geeft hun allen een onwerkelijk en verdrietig gevoel. Nog steeds doet hij er alles aan om zo lang mogelijk fit te blijven en te genieten van al het moois in zijn leven.

Sandra en Lieke gunnen het alle revaliderende kankerpatiënten en hun dierbaren dat zij zich zo fit en vitaal mogelijk voelen, en daarom zijn zij de wandel4daagse gaan lopen met een extra missie. Geld ophalen voor stichting Tegenkracht.

Een geweldige actie en daarom hebben we Sandra en Lieke even gebeld om te vragen hoe het is gegaan.

 • Sandra en Lieke is het gelukt? Hebben jullie de 4daagse vol kunnen maken?
  “Jazeker, ondanks blaren en zere scheenbenen hebben we ‘m helemaal uit kunnen lopen. Door de enorme hoeveelheid donaties hebben we ook wel wat extra stokken achter de deur gehad om niet op te geven.
 • Was het nog wel te doen met die enorme hitte? Hebben jullie overwogen niet te gaan lopen?
  “Het is geen moment in ons opgekomen om niet te gaan lopen. Dit is de laatste keer dat onze vader erbij aanwezig kon zijn en dat we er met elkaar een fantastische ervaring van konden maken. Het was fijn om dit met elkaar te kunnen delen. Daarnaast wilde we al onze donateurs ook niet teleurstellen en vonden we dat de tegenprestatie wel nodig was om mensen te bedanken voor hun bijdrage. En het mooie van de hitte was dat er overal extra water langs de kant te halen was, dat er waterpistolen waren om ons nat te spuiten en ijsjes om ons te koelen. De dag met de enorme hoeveelheid regen was hierin eigenlijk een grotere uitdaging. “
 • Wat was jullie hoogtepunt van de 4daagse?
  “Lastige vraag. Er was echt zoveel leuk; het delen van de ervaring met onze ouders, het onthaal door onze mannen en kinderen, de sfeer langs de kant enz”
 • Waren er veel moeilijke momenten?
  “Het doorzetten met de pijn was echt niet altijd makkelijk, maar met de steun van elkaar, onze ouders, andere wandelaars en mensen langs de kant is dit wel gelukt. Op sommige momenten waren de emotionele momenten en het besef dat dit volgend jaar niet meer met onze vader kan, juist moeilijker.
 • Was er veel support en heeft jullie vader jullie kunnen volgen?
  “Onze ouders zijn alle dagen aanwezig geweest en hebben ons iedere dag ergens op de route opgezocht. Dit was voor ons de plek waar we even pauze hielden en onze benen/voeten wat rust gaven. Daarnaast hebben we ‘s avonds met elkaar gegeten om de ervaringen van de dag door te nemen. Verder hebben er ook nog andere familieleden langs de lijn gestaan om ons te steunen. Het idee dat er een stuk verderop iemand op je staat te wachten helpt ook om door te blijven wandelen.
 • Hoe gaat het nu met jullie vader?
  “De tumor groeit gelukkig nog niet heel erg hard, maar lichamelijk takelt hij al wel wat af. Zijn lichaam neemt niet alle voedingsstoffen meer op, waardoor hij veel afgevallen is en hij minder energie heeft. Het blijft echt een doorzetter die zichzelf iedere dag uitdaagt om zo fit mogelijk te blijven en door te gaan.
 • Jullie hebben geld ingezameld voor stichting Tegenkracht, hoe hebben jullie dat aangepakt? En ging dat goed?
  “We hebben een sponsorpagina aangemaakt via de officiele Vierdaagse Sponsorloop site. Hier hebben we ons verhaal gedeeld met wat foto’s erbij. Zodra dit klaar was hebben we deze link in ons netwerk gedeeld. Wanneer we weer een keer getraind hadden, hebben we hiervoor een foto gepost op sociale media met opnieuw de link erbij. Hierdoor bleven mensen herinnert worden aan de pagina.
 • Hoeveel hebben jullie voor Tegenkracht opgehaald?
  “We hebben het bizarre bedrag van €5457 opgehaald.