Middagsymposium Kanker & Arbeid; voor patiënten op zoek wil naar antwoorden over goede re-integratie

Middagsymposium Kanker & Arbeid; voor patiënten op zoek wil naar antwoorden over goede re-integratie
september 14, 2017 Maartje De Groot

Steeds meer werknemers worden per jaar geconfronteerd met kanker.  Een diagnose die je wereld op de kop zet. Het hervatten van werk is belangrijk voor het medische, functionele en sociale herstel van werknemers.  Desondanks verloopt de re-integratie niet altijd goed en verliest ongeveer een kwart van de werknemers met een diagnose van kanker zijn baan. Vaak is niet duidelijk welke problemen hebben meegespeeld.

Hoe hou je de regie?

Niet alleen de patiënt, maar ook de werkgever en collega’s moeten aan de slag om er alles aan te doen dat een kankerpatiënt zijn werk behoudt.  Maar hoe doe jij dat? Hoe hou je zelf de regie, ook op momenten dat je wel iets anders aan je hoofd hebt tijdens de behandeling.

Nadenken over behoud van je baan/werk begint al direct na de diagnose en is van groot belang. Soms jaren nadat je je behandeling hebt afgerond wordt je nog geconfronteerd met de late gevolgen van  kanker die ook van invloed kunnen zijn op je werk. Hoe kun je werk zo inrichten dat het ook dan nog bij je blijft passen? En wie helpt je daarbij?

Wat kan bewegen voor mij betekenen?

Tijdens deze interactieve middag staat het beantwoord krijgen van al je vragen centraal en krijgt je praktische handvatten aangereikt.

Peter Smeets van Tegenkracht verzorgt deze middag de workshop: Wat kan bewegen voor mij betekenen in het herstelproces? De sportbegeleiding op maat van Tegenkracht werkt waar mogelijk volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat je sneller herstelt. Ook de re-integratie in de werkomgeving gaat beter. Je voelt je sterker.

Voor wie

Het middagsymposium Kanker & Arbeid is bedoeld voor alle (ex)kankerpatiënten en hun leidinggevende/werkgevers, casemanagers of HR-managers. Kortom voor iedereen die samen met de (ex)kankerpatiënt op zoek wil naar antwoorden op vragen omtrent een goede re-integratie. Maar ook voor dienstverleners in de zorg die te maken hebben met re-integratie van kankerpatiënten naar werk.

Voor meer informatie over het middagsymposium Kanker & Arbeid, georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol, ga naar  http://kankerenarbeid.prompz-advies.nl/symposium-7-10-17/

Wanneer en waar

Het middagsymposium vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 van 14.30 – 16.45 uur in de Oranjerie, Kasteel de Vanenburg in Putten, Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten. Het kasteel ligt op vijftien minuten loopafstand van NS-station Putten. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

Het middag symposium is onderdeel van het Borstkankersymposium 2017. Zie voor het volledige dagprogramma http://publicatie.borstkankersymposium.nl/programma2017

Kosten Middagsymposium

€ 15, – incl btw.