Maand van Tegenkracht groot succes!

Maand van Tegenkracht groot succes!
juli 12, 2017 Matijs Jansen

Paardenclinics enorm succes

Het begon allemaal bescheiden en kleinschalig, eigenlijk hadden zij geen idee wat je kon verwachten. Christian en Inge Broeken wilden “iets terugdoen” voor Tegenkracht. Bij Inge werd drie jaar geleden endeldarmkanker geconstateerd. Tijdens haar periode van bestraling en chemoradiatie is ze ondersteund door Tegenkracht. Haar gedrevenheid was en is enorm. Zo ook de drive om door middel van een actie geld in te zamelen voor Tegenkracht. Daar kregen ze uit onverwachte hoeken heel veel steun en hulp. En met uitzonderlijk veel inzet en regelwerk schoot Dewi Vis, Inge en Christan te hulp en regelde achter schermen alles wat nodig was voor dit succes.

Diverse dressuur-, spring- en eventing-instructeurs en instructrices, juryleden en pensionstallen uit de hippische sport hebben in de maand mei een training of clinic aangeboden waarbij een deel van de opbrengst naar Stichting Tegenkracht ging. Doel van het plan was om meer bekendheid te geven aan de naam van Tegenkracht, en ook om geld in te zamelen om meer kankerpatiënten in staat te stellen het Sportplan te doen. 

De actie werd begin juli afgesloten, Inge reed zelf de allerlaatste clinics bij Laurens van Lieren (o.a. NOS commentator) in Werkendam. Na afloop van die clinic overhandigden Christian en Inge de cheque aan Maartje de Groot van Tegenkracht.

Dankzij heel veel clinics en andere sponsoring werd een prachtig bedrag van 15.801 euro opgehaald voor Tegenkracht.