Knallen na kanker!

Knallen na kanker!
oktober 19, 2021 Matijs Jansen

Op 4 september jl. was het zover. Na twee keer uitstellen door de pandemie, mochten we onze deelnemers verwelkomen voor Knallen na kanker. Vier jaar geleden kreeg ik zelf de diagnose darmkanker. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Gelukkig was ik fit en ik wist zeker, ook tijdens mijn behandeltraject van chemo, bestraling en operaties wilde ik zo fit mogelijk blijven. Iemand in mijn omgeving wees mij op Tegenkracht.

Zware periode

Met behulp van Maartje, vond ik een fantastische oncologisch fysiotherapeut die mij bijstond in deze zware periode. In de periode van revalideren zocht zij samen met mij de grenzen op. Dit had ik echt nodig om verder te komen. En ja, na een tijd kon ik zelf weer verder. Hardlopen ging niet meer door een beschadigde zenuw maar ik kwam terecht bij de Budo lessen van Skill’ness Nijmegen. Boksen, nog fitter worden en alles eruit halen. Daar ontstond het idee voor Knallen na kanker. Ik wilde meer mensen met kanker, laten ervaren hoe krachtig je kan zijn, je lichaam weer leren vertrouwen en zo weer dichter bij jezelf te komen staan. Inge, Daniëlla en Max van Skill’ness deelden mijn enthousiasme en zetten zich volop in.

Crowdfunding

Het moest een mooie dag worden. Nog mooier zou het zijn als we met deze gratis, door vrijwilligers georganiseerde ochtend, een bedrag op konden halen voor Stichting Tegenkracht. Vol enthousiasme begonnen we aan veilingen. Er werd geboden op een concertje, een zondags ontbijtje, een circus-workshop, etcetera. Daarna starten we in overleg met Tegenkracht de crowdfunding waar onverwacht heel veel reactie op kwam. We haalden een bedrag van 1180 euro op! Dit hadden we nooit gedacht!

Het was een geweldige dag met een klein groepje, hele enthousiaste deelnemers. Naast kwetsbare gesprekken, her en der een traan, hebben we ook ontzettend met elkaar kunnen lachen. De ochtend begon met een Budo-les van trainer Max. Een ervaren trainer die weet hoe je mentaal en fysiek sterk kan worden. Met zijn enthousiasme haal je echt het onderste uit de kan.

   

YOGA-les

Daarna volgde een yoga-les waarbij de deelnemers het contrast konden ervaren van de explosieve budo-les en het naar binnen keren tijdens de yoga. Daniëlla maakte er een mooie les van waarbij we langzaam van kracht naar zachtheid werden geleid. Deze combinatie budo-yoga werd als heel prettig ervaren. Na een heerlijke lunch in goed gezelschap van de

zon konden we maar één conclusie trekken: het was een fantastische ochtend in een hele fijne, ontspannen en ongedwongen sfeer. Bijzonder om met een clubje mensen die elkaar niet kennen, zo’n verbondenheid te voelen. Voor herhaling vatbaar!