Herstelreis van start

Herstelreis van start
oktober 19, 2021 Matijs Jansen

Op donderdag 19 augustus mochten we in Bilthoven, op het prachtige terrein van Tegenkracht en Sportzorg de deelnemers aan de herstelreis ontvangen. De herstelreis is een initiatief van de Nederlandse Politie Sportbond (NPSB) met als doel: sport en beweging voor politiecollega’s in herstel. Vanuit Tegenkracht ondersteunen we natuurlijk deze reis en stellen we elk jaar onze locatie ter beschikking voor een van de voorbereidingsbijeenkomsten.

Oncopol

Onder begeleiding van Michel Hagenbeek bereiden de deelnemers zich voor op reis waarin sport en ontspanning centraal staan. Na een kopje koffie of thee volgt een kennismaking met Tegenkracht en een stukje uitleg over Oncopol door onze voorzitter Peter Smeets. Oncopol is een speciaal revalidatieprogramma dat wordt aangeboden aan medewerkers van de nationale politie, bij wie de diagnose kanker is gesteld. De herstelreis is een prachtig initiatief voor een bredere doelgroep, ook mentaal of fysiek geblesseerde politiecollega’s en de Koninklijke Marechaussee.

Dit jaar herstelreis met een zeilschip naar Schotland.

De groep deelnemers kon kiezen uit twee sportieve activiteiten. Een aantal deelnemers ging een stukje dribbelen (zoals Michel het zelf noemt) in de bosrijke omgeving met Michel en de andere groep werd aan het werk gezet in een core – en balanstraining door onze coördinator en oncologisch fitnesstrainer Eveline. De gedachte achter de oefeningen was het verbeteren van balans en evenwicht (vooral op een zeilschip praktisch toepasbaar) Een streven, maar ook een momentopname.