Haaglanden Medisch Centrum en Stichting Tegenkracht starten samenwerking.

Haaglanden Medisch Centrum en Stichting Tegenkracht starten samenwerking.
december 28, 2019 Matijs Jansen

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en Stichting Tegenkracht zijn onlangs een samenwerking gestart. Stichting Tegenkracht heeft als doel om kankerpatiënten te laten sporten. Sporten is goed voor mensen die bijvoorbeeld chemotherapie ondergaan en helpt tegen vermoeidheid.

De afgelopen jaren heeft ziekenhuis HMC tijdens tal van evenementen, zoals tijdens spinning marathons, deelname aan de CPC-Loop en de ADO Fun Run, geld bij elkaar gesport. Uit handen van HMC-chirurg-oncoloog Onno Guicherit ontving Stichting Tegenkracht een cheque ter waarde van maar liefst € 25.000,-. Dit bedrag wordt ingezet om kankerpatiënten, die zelf geen geld hebben om te sporten, te laten deelnemen aan een beweegprogramma van Tegenkracht.

Zo is Mireille uit Den Haag, na een zware behandelperiode tegen borstkanker, afgelopen zomer als eerste deelnemer gestart met het Sportplan van Tegenkracht: “Enige tijd na de laatste chemokuur was ik nog steeds niet mezelf, niet wie ik was – vooral niet qua energie – en ik kon het op niet opbrengen om weer (volledig) aan de slag te gaan. Dat was als ZZP’er natuurlijk niet prettig. Ik ben deze zomer, met dank aan HMC met het sportplan van Tegenkracht begonnen. Mijn energieniveau is sindsdien enorm toegenomen en ben inmiddels weer met een leuke opdracht begonnen!”

Sportbegeleiding op maat
Onderzoek toont aan dat kankerpatiënten die sporten sneller herstellen. Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. Stichting Tegenkracht is er voor mensen met kanker vanaf het moment van diagnose, ongeacht hun leeftijd.

Haaglanden Medisch Centrum
Haaglanden Medisch Centrum werkt voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden Den Haag (UKC). Ook heeft HMC een speciaal ‘Informatieplein Oncologie’, waar medewerkers van HMC luisteren naar de verhalen van patiënten en helpen helder te krijgen waar patiënten en hun dierbaren echt bij gebaat zijn.