Gezondheidsmarkt en kennismakingsochtend “leven met kanker”

Gezondheidsmarkt en kennismakingsochtend “leven met kanker”
november 11, 2019 Matijs Jansen

Geconfronteerd worden met kanker valt niet mee. Het leven is ineens heel kwetsbaar en men komt terecht in de medische molen, met alle onzekerheden en vragen.

Dit kan veel met u doen. Fysieke gevolgen die kunnen optreden zijn afname van kracht, conditie en vermoeidheid. Dit proces wordt dan versterkt doordat er minder bewogen wordt en/of door de intensieve behandelingen die u krijgt. Pijn, beweegangst, veranderingen in uw gewicht, vochtophopingen (oedeem), maar ook de negatieve mentale gevolgen spelen hierbij een rol. Soms lukt het niet meer om uw werk of hobby’s uit te voeren of ontstaan er problemen met uw dagelijkse activiteiten zoals uzelf wassen en/of huishoudelijke taken. Bijkomend probleem zijn de vermoeidheidsklachten die in de meeste gevallen optreden.

Voor al deze klachten kunt u terecht bij gespecialiseerde zorgverleners die u kunnen ondersteunen tijdens dit proces. In Gezondheidscentrum De Zeester bieden wij u de mogelijkheid om kennis te maken met deze zorgverleners en verschillende stichtingen die zich inzetten voor uw herstel en welzijn.

Wij nodigen u hiervoor graag uit op onze ervaringsochtend, op zaterdag 14 december 2019.

Deze ochtend is naast kennismaking ook bedoeld om uw vragen te kunnen beantwoorden met betrekking tot oncologische (eerstelijns) hulpverlening.

  • Er is een gezondheidsmarkt waar u van de aanwezige zorgverleners en stichtingen vrijblijvend informatie kunt krijgen.
  • U kunt informatie krijgen over behandelmogelijkheden en ervaren hoe het is om onder begeleiding te bewegen.
  • Er worden diverse presentaties gegeven , die u in het programma terug kunt vinden.
  • In de oefenzaal van Gezondheidscentrum De Zeester kunt u meedoen met (een) korte, lichte trainingen en is er mogelijkheid om fysieke testen af te laten nemen en een indruk te krijgen over bijvoorbeeld uw kracht, conditie en/of balans.

Gezondheidscentrum De Zeester opent haar deuren om 09.30 uur. U kunt deze morgen inlopen wanneer u maar wilt, alleen of met een geïnteresseerde. We sluiten deze ochtend om 12.00 uur af.

Heeft u vragen, dan kan dit telefonisch op telefoonnummer 078 68 13003 of per e-mail: info@pmc-dezeester.nl. Wij hopen u te ontmoeten op zaterdagochtend 14 december bij Gezondheidscentrum De Zeester in Hendrik-Ido-Ambacht.

Met vriendelijke groet,

Carolien van den Berg, algemeen fysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut/oncologiefysiotherapeut i.o.