Helaas geen City Swim Zwolle 2022, wel een geweldige opbrengst voor Tegenkracht.

Helaas geen City Swim Zwolle 2022, wel een geweldige opbrengst voor Tegenkracht.
september 19, 2022 Matijs Jansen

De stichting City Swim Zwolle organiseert al jaren dit fantastische evenement waarbij Tegenkracht het goede doel is.

In 2019 was de laatste editie, door Corona heeft het evenement twee jaar niet door kunnen gaan. Gelukkig kon het wel weer in 2022. Vanwege blauwalg kon er helaas wederom niet gezwommen worden. De aanhoudende hoge temperaturen in de zomermaanden was de oorzaak, maar gezondheid en veiligheid is voor de City Swim Zwolle prioriteit nummer één.

Een enorme domper voor de deelnemers, de organisatie en alle betrokken partners en vrijwilligers. In de aanloop naar het evenement is er door de deelnemers wel veel sponsorgeld ingezameld. En ondanks dat er niet gezwommen is heeft het toch een fantastische opbrengst voor Tegenkracht opgeleverd van € 11.298,-

De organisatie hoopt van harte dat er in 2023 er weer een editie op de agenda komt die wel door kan gaan. En stimuleerden de ingeschreven deelnemers om op de dag van het geplande event alsnog te gaan zwemmen. Maar dan wel op een locatie waar het water bedoeld is als zwemwater en veilig is. Zo waren er heel wat deelnemers verdeeld over het land die op 27 augustus alsnog een mooie zwemtocht hebben gemaakt.

Tegenkracht wil de organisatie bedanken voor hun inzet en hoopt van harte dat er in 2023 weer een mooie succesvolle editie komt. Ook dankt Tegenkracht alle vrijwilligers en partners rondom dit event en natuurlijk alle deelnemers. Samen hebben jullie ondanks dat er niet gezwommen kon worden in de gracht, toch een fantastische opbrengst voor Tegenkracht opgehaald. Tegenkracht kan daar weer heel veel kankerpatiënten mee helpen met een sportplan op maat.