Fysiotherapeuten weer aan de slag?

Fysiotherapeuten weer aan de slag?
mei 1, 2020 Peter Smeets

‘Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan’, zei gisteren een fysiotherapeut in Hart van Nederland. Gelukkig hoeft hij ook niet meer te wachten. Gisteren kreeg de beroepsgroep groen licht om de fysiotherapeutische zorg stapsgewijs op te schalen.

Daarbij moeten wel wat kanttekeningen gemaakt worden. Het is noodzakelijk om de Paramedische zorg veilig en verantwoord op te schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen voor alle zorgverleners, om besmettingsrisico’s te beperken. Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (30 april) is een aangepast stappenplan door het Genootschap voor Fysiotherapie tot stand gebracht.  In het stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden. Het accent ligt nog steeds waar het effectief is de zorg op afstand te leveren.

Op 19 mei houdt het RIVM de beslissing om op te schalen opnieuw tegen het licht.

Voorlopig gelden de regels van de anderhalvemetersamenleving .

Het Genootschap is in overleg met het Landelijke Coördinatiepunt Hulpmiddelen (LCH) over de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen voor de beroepsgroep. In de week van 4 mei ontvangen fysio’s een toolkit waarmee patiënten op de hoogte gesteld worden van de nieuwe manier van werken: ‘Veilig naar je fysiotherapeut!’

 

bron: website Genootschap voor Fysiotherapie