City Swim Zwolle haalt ruim 21.000 euro op voor Tegenkracht

City Swim Zwolle haalt ruim 21.000 euro op voor Tegenkracht
september 9, 2019 Matijs Jansen

Zaterdag 31 augustus stond de inmiddels 6e editie van de City Swim Zwolle op de agenda. 2,7 km zwemmen door, zoals de organisatie claimt, mooiste grachten van Nederland. Dit jaar met iets meer dan 300 zwemmers, wat wederom een record is. Uiteraard werd er niet alleen voor de sportieve prestaties gezwommen, er werd ook geld ingezameld voor Tegenkracht. De uiteindelijke opbrengst was ruim 21.000 euro. In alle opzichten een spetterend resultaat.

50 zwemmers zwommen de afstand in wedstijdvorm met een verassende winnaar Michiel Worst, die ondanks blessureleed toch de overwinning naar zich toe wist te trekken. Bij de dames zwom Grith Sigsgaard soeverein naar de eerste plaats.

215 deelnemers zwommen de volledige afstand in recreatieve vorm, daarnaast waren er nog 12 estafette teams van 3 personen. En net als vorig jaar was er ook nog een jeugdserie, zij zwommen 500 meter door de gracht.

De plaatselijke zwemvereniging Swol 1894 vierde deze dag hun 125 jaar bestaan, door in de gracht bij de start van de City Swim een waterpolo toernooi te organiseren. Dit gaf een extra dimensie aan het evenement voor de toeschouwers die met het mooie weer in grote getalen aanwezig waren.

Tegenkracht was er uiteraard ook bij, om te helpen als vrijwilliger maar ook om de geweldige cheque in ontvangst te mogen nemen.

We bedanken via deze weg niet alleen de organisatie en de deelnemers, maar zeker ook alle vrijwilligers die bij dit evenement zijn komen helpen. Bedankt voor jullie inzet, optimisme en geweldige opbrengst.

Tot volgend jaar!

 

Meer informatie en foto`s op www.cityswimzwolle.nl