Boek Mijn Tegenkracht

Boek Mijn Tegenkracht
januari 18, 2021 Matijs Jansen

Stichting Tegenkracht heeft in vijftien jaar tijd ruim 3.000 kankerpatiënten met een maatwerkprogramma geholpen fysiek en mentaal fitter te worden. Hierover is vandaag een bijzonder boek verschenen.

Het boek kan gezien worden als een unieke gids voor kankerpatiënten, het geeft inzicht in de mogelijkheden hoe je het beste kunt voorbereiden op de oncologische behandelingen en hoe je na die ziekenhuisperiode kunt bouwen aan sneller herstel, snellere terugkeer naar werk en maatschappij. 120 pagina’s toegankelijke informatie die kankerpatiënten helpt ‘de weg te vinden’ voor, tijdens of na hun behandelingen. Verhalen van en met zorgprofessionals zoals een oncoloog, een sportarts, een diëtist, een fysiotherapeut, een psycholoog worden gecompleteerd met ervaringen van een werkgever, een bedrijfsarts, een fitnessinstructeur en van deelnemers aan het Sportplan Tegenkracht.

Prof. Dr. René Medema, voorzitter Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft een prachtige inleiding geschreven. Hij onderschrijft het belang van fysiek welzijn en een goede lifestyle, en de positieve ervaringen van het Sportplan.

Boek bestellen

.