Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Enjoy the Ride

17 april 2017

€20

Enjoy the ride’ betekent ‘geniet van de tocht’. In het Engels heeft het nog een extra betekenis: Geniet van het leven… Vier het leven. Helaas kan niet iedereen het leven vieren. Een ingrijpende ziekte als kanker maakt je ‘Ride’ tot een zware beproeving. Dat overkomt ook jonge mensen die volop in het leven staan. Twintigers en dertigers die hun leven nog enthousiast opbouwen.

Tim en Bregje, jonge mensen met kanker

Ook de dertigers Tim Nouws en Bregje Peeters kregen kanker. Beiden namen in 2016 het initiatief om voor jonge mensen met kanker een speciale sponsoractie te organiseren. Op de fiets… ‘Enjoy the ride’.
Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar en steun voor jonge kankerpatiënten. Tim en Bregje gaven speciale aandacht aan AYA’s. AYA’s zijn kankerpatiënten van 18-35 jaar. Leeftijdsgenoten dus.
In 2016 verzamelden ze geld voor Alpe d’Huzes. Dit jaar sponsort ‘Enjoy the ride’ het sporten voor kankerpatiënten via stichting Tegenkracht.

Stichting Tegenkracht? 

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. Een op maat gesneden sportmedisch verantwoord aanbod dat rekening houdt met de wensen en behoeftes van de patiënt. Sporten tijdens en na kanker verbetert kwaliteit van leven. Goede fysieke fitheid draagt bij aan lichaam en geest. Je herstelt beter van operatie, chemotherapie en bestraling. De werknemers van Tegenkracht onderhouden het contact met deelnemers, zij zorgen voor de afspraken bij de sportarts en zij organiseren de contacten met sportlocaties. Zij helpen jou met de kortste weg naar sportbegeleiding op maat.

Opbrengsten uit giften, donaties en sponsoring komen in het sportfonds van Tegenkracht. De deelnemers kunnen aanspraak maken op dit sportfonds om het sportplan ook betaalbaar te houden voor alle deelnemers. Het geld dat ‘Enjoy the ride’ ophaalt is bedoeld voor sportbegeleiding voor kankerpatiënten in de regio Nijmegen in de leeftijd 18-35 jaar hetgeen Tegenkracht voor ons zal regelen. Hoe meer we ophalen, hoe meer er onder begeleiding gesport kan worden.

Meedoen met ‘Enjoy the ride’

Wil je meedoen met het werk van Tim en Bregje? Hun werk voortzetten?
Voel je je betrokken bij de doelstelling van Tim en Bregje? Fiets dan mee op 17 april 2017! Iedereen kan meedoen aan ‘Enjoy the ride’. We fietsen in de regio Nijmegen.

Voor iedereen is er een passende fietstocht!

  • Het is nog vroeg in het seizoen en je wilt best een stukje touren, maar nog niet al te gek; dan is 50km een mooie afstand voor jou!
  • Je gaat voor een wat grotere ronde, pakt een paar heuvels mee en laat je verrassen door een rondje van 85km die je best eens langs plekken kan voeren die je nog niet kent!
  • Het is 2e paasdag, tijd voor een familie-uitje! Dus; enthousiasmeer de hele familie voor een klein rondje van circa 10km op de fiets met daarin een bijzondere plek om doorheen te fietsen. Iedereen kan meedoen en kinderen onder de 12 jaar rijden gratis mee.

Superdag en bijdragen aan het goede doel

Voor 20 euro fiets je met ons mee! Behalve een mooie tocht heb je daarvoor ook een versnapering onderweg, kun je na afloop de fiets veilig stallen en hup… door naar een BBQ! De stramme beentjes kun je ook nog even losmaken op de muziek. Kids onder de 12 jaar mogen gratis mee! Een topdag voor een topdoel.

Meer info over de Stichting Tegenkracht: www.tegenkracht.nl
Meer info over AYA: www.aya4net.nl

tegenkracht-logo2    AYA logo

GA FIETSEN!

Gegevens

Datum:
17 april 2017
Kosten:
€20

Locatie

Nijmegen
sint annastraat 55
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps