Marjan Peltenburg: “Goudse Singelloop”

Marjan Peltenburg: “Goudse Singelloop”
oktober 4, 2010 Matijs Jansen

Half oktober 2009 werd bij mij borstkanker geconstateerd. In November geopereerd, daarna 6 chemokuren en aansluitend bestralen. Nu ben ik nog bezig met 5 jaar hormoontherapie.  Van een gezond actief mens ben je ineens patient en loop je tegen allerlei beperkingen aan. Al tijdens de chemokuur ben ik begonnen met een paar keer per week te wandelen om mijn conditieverlies enigszins binnen de perken te houden.

Ik sportte voor ik ziek werd 3x per week en had ervaren hoe prettig ik me daarbij voelde en dat wilde ik zo snel mogelijk weer terug. In het ziekenhuis werd ik toch een beetje afgeremd in mijn wens om weer meer te gaan sporten, er werd vooral rust aangeraden. Op internet op zoek gegaan naar verhalen van mensen die het net zo voelden als ik en die waren er genoeg! Omdat mijn zusje een sponsorloop liep voor  `tegenkracht`kwam ik in aanraking met de stichting. Zo ben ik aan mijn personal coach gekomen. Samen met Yvonne Bontekoning van `de Lopende Zaak`in Gouda heb ik mijn conditie weer zover weten op te bouwen dat ik 10 september a.s meedoe met de Goudse Singelloop voor 3,5 km !

Dat ik vijfenhalve maand na mijn laatste chemo alweer zo´n goede conditie heb, daar ben ik `Tegenkracht` en natuurlijk Yvonne erg dankbaar voor! Graag wil ik me daarom laten sponsoren tijdens deze loop door familie en bekenden en de opbrengst gaat naar `Tegenkracht`.

Groetjes,

Marjan

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.