En toen was het 14 juni 2015

In Ervaringsverhalen on

En toen was het 14 juni 2015

De dag van de LADIESRUN Rotterdam. Ik werk weer 32 uur, sport 4 x per week en alles komt weer tot rust.
Ik heb uitgekeken naar deze dag……… 14 juni 2015 is een afsluiting en een nieuw begin!!

Nadat ik in november 2013 de diagnose borstkanker kreeg, hieraan geopereerd ben, chemokuren heb gekregen en hiervoor voorlopig nog medicijnen moet slikken, wil ik zo graag uitdragen dat sporten echt heel goed is om allerlei behandelingen te doorstaan en te herstellen. Met behulp van Stichting Tegenkracht ben ik gelijk met sporten begonnen, toen ik aan de chemo moest. Het motto van deze stichting is “Je krijgt het vertrouwen in eigen kunnen terug. Blijf in beweging. Sporten helpt je tijdens de wedstrijd van je leven”, en zo is het maar net!! Het viel lang niet altijd mee, soms ging het helemaal niet, maar opgeven was voor mij geen optie! Ik had een sportplan op maat gekregen in samenwerking met het Medisch Trainingscentrum.

Mijn hoofdcoach was mijn man en met zijn steun, ben ik nu zo ver!

Tijdens de chemo deed ik een aantal keer in de week krachttraining en Pilates met als doel “conditiebehoud”. Een maand nadat de chemo gestopt was, ben ik begonnen met hardlopen, en veranderde mijn sportdoel in “conditie- & krachtopbouw”. Dit heeft geresulteerd in het meelopen tijdens de LADIESRUN!

Met een groep van 8 vrouwen hebben we 5 kilometer hard gelopen voor het goede doel Pink Ribbon. We hebben als team €1375,- opgehaald! En…….het was een fantastische “roze” ervaring met voor mij veel emoties!

Binnen de groep van 8, zitten 4 collega’s van het Coördinatiepunt Zorg, allen Casemanager dementie. Wij zijn goed bezig, aangezien bewegen voor alle aandoeningen belangrijk is, ook bij dementie!

Ons team bestond uit Evi Kerklaan, Marijke van Oudheusden, Angeline Wubben, Merlaine de Jong, Linda Veenman en Evelien van Riemsdijk, Luciënne Toet & ik. Op allemaal ben ik reuze trots! Volgend jaar gaan we weer…….

Petra-van-Schayik

 

Groetjes,

Petra van Schayik