Acties voor Tegenkracht

Enjoy the ride’ betekent ‘geniet van de tocht’. In het Engels heeft het nog een extra betekenis: Geniet van het leven… vier het leven. Helaas kan niet iedereen het leven vieren. Een ingrijpende ziekte als kanker maakt je ‘Ride’ tot een zware beproeving. Dat overkomt ook jonge mensen die volop in het leven staan. Twintigers en dertigers die hun leven nog enthousiast opbouwen.

Ook de dertigers Tim Nouws en Bregje Peeters kregen kanker. Beiden namen in 2016 het initiatief om voor jonge mensen met kanker een speciale sponsoractie te organiseren. Op de fiets… ‘Enjoy the ride’. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar en steun voor jongvolwassen kankerpatiënten. Tim en Bregje gaven speciale aandacht aan AYA’s. Leeftijdsgenoten dus. In 2016 verzamelden ze geld voor Alpe d’HuZes. . In 2017 sponsort ‘Enjoy the ride’ het sporten voor jongvolwassen kankerpatiënten in de regio Nijmegen via stichting Tegenkracht. De opbrengst van de Enjoy the Ride 2017 voor Tegenkracht bedraagt € 15.000. Enjoy the Ride en Tegenkracht gaan de aankomende jaren de ‘samenwerking’ verder uitbreiden. Enjoy the Ride blijft fietsen voor Tegenkracht. Tegenkracht gaat zoveel mogelijk jong volwassenen met kanker helpen aan een sportplan op maat.

www.enjoytheridetour.nl

 

Wat begon als een geintje. Een paar keer met een groep triatleten en zwemmers ‘wild’ de gracht doorzwemmen, werd uiteindelijk een georganiseerd evenement. Begin 2015 is er zelfs een stichting opgericht om het event te organiseren. Stichting City Swim Zwolle.

De organisatie heeft als doel om jaarlijks een ludiek zwemevenement in de Zwolse grachten te organiseren en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Tegenkracht.

De Hiawatha City Swim Zwolle is een zwemtocht van ruim 2,5km door de mooiste grachten van Nederland. Het is mogelijk om de afstand in een estafetteteam af te leggen. Ook is er een kids afstand van 500 meter waar kinderen van 10 tot 16 jaar samen met een ouder of verzorger aan mee kunnen doen.

Jaarlijks wordt er circa 15.000 euro opgehaald voor Tegenkracht.

www.hiawathacityswimzwolle.nl

De Le Mini Tour de France is een jaarlijks terugkerende fietsweek in de Drome te Frankijk. Niet alleen heerlijk fietsen voor elk niveau in verschillende groepen, maar ook genieten van een week in Frankrijk met heerlijk eten, drinken en plezier maken. We zijn deze week te gast op de Camping Les Foulons bij Marie en Sylvain. Twee prachtmensen die ons een week in de watten leggen. Elk jaar wordt er niet alleen maximaal genoten en soms ook afgezien op de fiets, er wordt ook ieder jaar heel veel geld opgehaald voor Tegenkracht.

https://tegenkracht.nl/minitour 

 

MIJOU blijmakers is een initiatief van JADOE geschenkenmakers. JADOE heeft decennia ervaring met het selecteren en organiseren van alles rond geschenken of cadeaus bij een speciale aanleiding, zoals Kerst. JADOE geschenkenmakers zoekt een geschenk dat uw verhaal vertelt. Dat blijven we doen. Maar daarnaast hebben we ook MIJOU blijmakers.

Omdat geven soms leuker is dan krijgen

Wensen rond (kerst)geschenken veranderen. De medewerker kiest liever zelf, zodat hij/zij iets krijgt wat gewenst is, iets waar hij of zij oprecht blij van wordt. Om dat mogelijk te maken ontwikkelden we MIJOU: van mij, voor jou. Een passend geschenk, zelf gekozen en uit de directe omgeving.

MIJOU geeft medewerkers ook de gelegenheid om te geven. Aan vooraf zorgvuldig geselecteerde goede doelen. Zodat je zeker weet dat alles goed terecht komt. Medewerkers kiezen hoeveel ze geven, tussen niks en alles. Als ze er maar blij van worden.

Tegenkracht is één van die goede doelen. Jaarlijks levert dat een geweldige bijdrage op.

www.mijou.nl

 

Kom zelf ook in actie!

En maak je eigen persoonlijke actiepagina aan via PIFWORLD en klik op onderstaande logo. Heel handig en efficiënt om jouw actie te delen en donateurs te werven!